Per la nostra amiga, la Bostikina

El més corrent és que tinguem clients i clientes de carn i ossos.

Alguna vegada aquesta norma es trenca. I ens apareix una clienta només quasi humana.

A la taverna La Sagrerina, de la Nau Bostik, ens van permetre fer una exposició, al final de l’estiu. Vam exposar les tres col·leccions que tenim a la venda.

El muntatge de l’expo, i després, les visites al lloc, a acompanyar amics benvolguts que van venir a veure-la, ens van fer anar a la taverna amb molta assiduïtat i, conseqüentment, vam anar coneixent la geganta, la Bostikina, que, molt digna, presideix el local.

A poc a poc, vam saber-ne coses.

I ja se sap que quan tens algú a prop i el veus sovint, sorgeix l’afecte. Afecte que ens va portar a pensar què li podíem regalar.

No us penseu que és fàcil, regalar quelcom a un gegant!

En fixar-nos que no tenia cap collaret, vam rumiar una mica com li agradaria.

I va sortir aquesta peça, que veiem que porta tot sovint, i de la qual, fins ara, no se n’ha queixat gens

 

Descripció de la peça

Aquest collaret està fet amb trossos sobrants del vidre que vam fer servir per fabricar un llum de taula Tiffany de rodones de diferents mides i colors. Es tracta de vidre Spectrum, fabricat especialment per fer llums i altres aplicacions artístiques.

Amb aquests trossos sobrants de llums i una sèrie de peces que resulten de tallar les repetides rodones que, quan es tallen amb compte no es trenquen gairebé mai, ens va sortir el collaret.

Així com en els llums Tiffany el vidre es posa tal com es talla, amb coure i estany, hem passat aquests trossos pel forn perquè amb una cuita amb tècniques de fusing, perdin les vores tallants i agafin aquest aspecte arrodonit i agradable.

Les diverses peces van unides amb anelles de diferents diàmetres.

 

Sobre la geganta i el seu origen

La Bostikina és l’emblema de l’espai de gestió comunitària del barri de la Sagrera Nau Bostik, és feminista, jove, maca, treballadora, ambiciosa i persistent.

És amiga ¿parella? de La Sagrerina, geganta que va arribar a la Sagrera fa uns 19 anys, apadrinada pels gegants de Manresa i, com la Bostikina, de la mà d’en Xavier Basiana, impulsor de la Nau Bostik. La Bostik té aquest nom perquè antigament fou fàbrica de coles industrials per enganxar de la multinacional Bostik.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.