Joies úniques per encàrrec

Aquest any 2019 La Dissenyeria de Joies ha afrontat un repte nou. Fins ara la nostra trajectòria consistia en fer el que ens venia de gust fer, de les idees que anaven sortint, en triàvem alguna i la desenvolupàvem. Els nostres límits eren personals, com la nostra habilitat o coneixements, o la capacitat tècnica de les eines i maquinari de què disposàvem. Però més enllà d´això la llibertat era absoluta.

Després de rumiar-ho llargament, vam acceptar un encàrrec d´un matrimoni que tenia a prop la celebració de les Noces d´Or. El marit volia una peça per la seva dona, fermall o penjoll, dissenyat expressament per aquesta celebració. Vam acotar uns límits de preus, de materials (argent), i escoltar els seus suggeriments, només orientatius segons va dir, una papallona o un ocell, una oreneta en vol, que haurien d’incorporar en el disseny la data de l’aniversari, així com els 50 anys de les Noces. Vam seguir dues línies diferents. L’Arrate va seguir una de les propostes del marit, fent una papallona que incorporava, d´una manera discreta, els nombres requerits, i algun més de propina per tal que quadres el dibuix. Jo vaig fer unes propostes més allunyades, fent servir l’oreneta, en un cas portant al bec una doble piràmide amb els nombres a les vuit cares, i una altra, també amb l’oreneta al final d´una cadena amb els nombres, un per un, cargolats, formant les baules. Finalment el client va acceptar l’opció de la papallona, més propera al que havia suggerit.

Ens vam posar a la feina, decidint que calia fer-la a la cera perduda i amb esmalt al forn. Així ho vam fer. El marit havia dit que li agradaria que la peça fos un fermall, però que hi hagués opció a transformar-ho si calgués, en penjoll. La papallona du una agulla a la part del darrere, però el mateix disseny té quatre forats, un a cada quart de les ales, i els dos superiors poden valdre per posar-hi unes argolles i penjar-la d´una cadena. A més, vam fer, tal com havíem insinuat al client, al qual crèiem que li havia fet prou gràcia la idea, una papallona més petita, acabada de sortir de la fase de crisàlide, en format pin, per ell, per la solapa de la jaqueta. Amb la mateixa tècnica, colors i aspecte general de la peça principal. Amb les fotos que posem podeu veure el resultat. Pel que sabem, aquestes joies úniques per encàrrec han sigut un èxit.

Evolució del projecte

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.